ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Η Αθλητική Ένωση Ελλησπόντου είναι η πρώην Αθλητική Ένωση Μπουτζακίων και συγκεκριμένα δημιουργήθηκε από την συγχώνευση τριών ιστορικών ομάδων της περιοχής του Δήμου Ελλησπόντου.
Οι ομάδες από τις οποίες προέρχεται η Αθλητική Ένωση Ελλησπόντου είναι οι
Απόλλων Ακρινής, Αναγέννηση Αγίου Δημητρίου και ΠΑΟΚ Ρυακίου.
Την χρόνια 2005 η ομάδα έπεσε από την Α’ Ε.Π.Σ. στην Β’ και τελούσε υπό διάλυση μέχρι που τα ηνία ανέλαβαν οι : Τσελικίδης Δημήτρης, Σαγξαρίδης Γιώργος και Κοκκινίδης Αλέξης με την συμμετοχή του Βοριαζίδη Χάρη.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ από το 1999 η ομάδα φέρει στα καταστατικά της και στην σφραγίδα της την ονομασία που σήμερα όλοι γνωρίζουμε σαν Αθλητική Ένωση Ελλησπόντου, μόλις το 2008 η σημερινή διοίκηση κατάφερε επίσημα να την αναγνωρίσουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην Ε.Π.Σ. Κοζάνης και σε όλους τους θεσμικούς φορείς(Ι.Κ.Α. Δ.Ο.Υ.,Νομαρχία).
Μια απόφαση πολύ σημαντική με διαδικασίες χρονοβόρες και με μεγάλο οικονομικό κόστος που ξεκίνησαν από το 2007.
Το όλο εγχείρημα της προσπάθειας ξεκίνησε από τον τότε προπονητή Χάρη Βοριαζίδη και του τότε ταμία της Διοίκησης και νυν γενικού γραμματέα Αλέξανδρου Κ. Κοκκινίδη με την απαραίτητη συναίνεση και στήριξη του προέδρου Σαγξαρίδη Γεώργιου για το αποτέλεσμα.
Η ομάδα έχει στην κατοχή της ένα Κύπελλο Ε.Π.Σ. Κοζάνης το 2004 και ένα Πρωτάθλημα Β’ Ε.Π.Σ. Κοζάνης το 2006.
Το πιο σημαντικό όμως για την Αθλητική Ένωση Ελλησπόντου είναι η δημιουργία και η λειτουργία Ακαδημιών το 2006 με δυο τμήματα
(μίνι και προπαιδικό) με πρωτεργάτη τον τότε πρόεδρο Τσελικίδη Δημήτριο και στην συνέχεια με το πολύ σημαντικό έργο των υπεύθυνων Καζαντζίδη Κωνσταντίνο και Ποσινακίδου Τούλα που όρισε η σημερινή Διοίκηση (2007).
Το έργο των υπευθύνων είναι ο λόγος ύπαρξης των τμημάτων της Ακαδημίας μέχρι τώρα. Η Ακαδημία αριθμεί περίπου 50 παιδιά ηλικίας 5 – 15 ετών από χωριά της περιοχής του Δήμου Ελλησπόντου που συμμετέχουν και αυτά σε αντίστοιχες διοργανώσεις της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.
Σήμερα το δυναμικό «ρόστερ» της Αθλητικής Ένωσης Ελλησπόντου αποτελείται από νέους 15 – 28 ετών με μέσο όρο τα 18 χρόνια και από όλα σχεδόν τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ελλησπόντου.
(Κλείτος, Ακρινή, Άγιος Δημήτριος, Τετράλοφος, Δρέπανο)
Στόχος της Διοίκησης είναι ο Αθλητισμός, η ψυχαγωγία και ένας εναλλακτικός, χρήσιμος και εποικοδομητικός τρόπος ασχολίας των νέων όλων των ηλικιών από όλο τον Δήμο Ελλησπόντου, ξεκινώντας από πολύ νωρίς και τέλος ο πρωταθλητισμός που θα φέρει την σφραγίδα όλων των παραπάνω.
´